Vineri din săptămâna a 26-a de peste an – 1

Lc 10,13-16

In evanghelia de astăzi, Isus vorbește împotriva anumitor orașe: Corazin, Betsaida și Cafarnaum. Spre diferență de Tir și Sidon, acestea sunt locuite în mare parte de către evrei. Ei sunt mândri în corectarea căilor lor și a refuzului de a-l asculta pe Dumnezeu. Evrei cred că prin simplu fapt că sunt poporul ales al lui Dumnezeu, merită fiecaremiracol pe care îl făcea Dumnezeu. Ei credeau că Dumnezeu își arată favoarea și își acordă binecuvântările numai celor circumciși. Evreilor, deși uneori s-ar putea să facă excepție și păgânilor.

Ascultați cuvântul și puneți-l în practică, este ceea ce cu siguranță vrea Domnul pentru noi toți. Iob a învățat aceasta lecție cel mai bine, ca și mulți alți. Răspunsul lui Dumnezeu dat lui Iob a fost acesta: Omul trebuie să învețe treptat că el nu cunoaște toate misterele universului lui Dumnezeu și să îi permită lui Dumnezeu să fie Dumnezeu. Să îl lăsăm pe Dumnezeu să ne vorbească iar noi să ascultăm și să ne supunem cuvintelor lui.

Sfântul Eronim a făcut un efort imens pentru a permite ca Cuvântul lui Dumnezeu să fie mult mai accesibil nouă atunci când a tradus scriptura într-o limbă pe care toți ceilalți să o poată înțelege. Faimoasele sale cuvinte răsună până și în ziua de astăzi ca un ecou: A ignora scriptura înseamnă a nu-l cunoaște pe Cristos.

În continuare să ne gândim la momentele în care am respins cuvântul lui Dumnezeu. Iar apoi amintiți-vă momentele în care l-am îmbrățișat, în care l-am primit cum se cuvine. Cum răspundem noi la respingere?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}