Miercuri din săptămâna a 19-a de peste an – 1

Mt 18,15-20

 

Imagine similarăTextul evangheliei de astăzi ne prezintă procesul de împăcare pe care ni-l sugerează Isus, proces ce implică patru etape:

Prima etapă este să vorbești cu persoana care ți-a greșit. Cu alte cuvinte,  să porți o conversație între patru ochi, doar tu cu cel care ți-a greșit. Ar trebui să fie o conversație de la inimă la inimă. Iar dacă el nu ascultă, atunci treci la pasul al doilea.

A doua etapă este să vorbești cu el în fața unor martori. De exemplu, un mediator între tine și cel care a comis păcatul, o persoană neutră într-un loc neutru. Dacă tot nu te poți împăca sau nu ai cu cine vorbi, atunci trebuie să mergi la etapa a treia.

A treia etapă este să îl spui Bisericii sau să ceri sfat de la preoți sau comunitate în privința acestei probleme. Iar dacă tot nu se poate reconcilia atunci trebuie mers la etapa a patra.

A patra etapă este de a nu mai vorbi deloc cu el sau ea.

Dacă îndeplinim acești pași apoi voi putea fi clarificați, eliberați, partea noastră este cunoscută după cum va fi cunoscută și partea celuilalt. Experiența ne învață că de cele mai multe ori când vorbim cu persoana care ne-a greșit, ne simțim eliberați, rana devine mai puțin dureroasă și începem să înțelegem incidentul printr-o lumină nouă.

Sfântul Clement de Alexandria spunea: pentru binele fiecăruia dintre noi, a renunțat la propria sa viață. El ne cere în schimb, viețile noastre pentru binele fiecăruia dintre noi. Avem curajul de a confrunta persoana fără a răni și alte persoane?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}