26 mai – Sf. Filip Neri, pr. – 1

In 17, 20-26

În textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, Isus va spune că Eu le-am revelat numele tău și-l voi revela pentru ca iubirea cu care m-ai iubit pe mine să fie în ei și eu în ei. Tot la fel s-a întâmplat și în cazul Sfântului Filip Neri pe care îl comemorăm astăzi, care după trei ani de studii la Roma, a părăsit aceste studii, și în afară de Sfânta Scriptură şi de Summa theologica a sfântului Toma de Aquinas, a vândut la anticariat toate cărțile sale, iar bani care i-a primit pe ele i-a împărțit săracilor. Asemenea rugăciunii lui Isus din textul evangheliei de astăzi din acest moment al vieții sale Dumnezeu singur avea să ocupe gândul și inima Sfântului Filip Neri.

Imagine similarăAstfel a început să lucreze pentru tineret. În jurul lui se formează o comunitate în libertate, bucurie şi evlavie: este primul oratoriu și începutul congregației cu același nume.

Un lucru e clar, că Biserica azi dorește să ne transmită faptul că și gândul și inima noastră va trebui să fie umplută în permanență doar de Dumnezeu singur, asemenea sfântului Filip Neri și că va trebui să dăm deoparte tot ceea ce ne stă împotrivă.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}