Sâmbătă din săptămâna a 8-a de peste an – 1

Mc 11,27-33

 

Sinedriul de pe timpul lui Isus era format din trei părți, adică din marele preot, din cărturari și din bătrâni. Ei formau autoritatea supremă religioasă a evreilor. Și totuși, în textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, ei sunt prezentați ca cei care au o credință rea. Credința lor rea se putea vedea în comportamentul lor. Iar asta fiindcă ei puneau sub semnul întrebării autoritatea lui Isus de a învăța, iar asta nu pentru că se aflau într-o cursă de a afla mai multe și de a-l înțelege, ci mai degrabă pentru al discredita. Astfel, în loc să asculte înțelepciunea pe care o oferă Isus sau să se bucure de vindecările pe care le făcea și de iertările pe care le acorda, ei pur și simplu îi pun o întrebare pentru a-l prinde Imagine similarăîn capcană și pentru a discredita tot ceea ce făcuse și învățase Isus până în acel moment. Isus reușește însă să întoarcă situația în favoarea lui prin a adresa aceiași întrebare care i-a fost adresată și lui Ioan Botezătorul, dacă botezul era de origine divină sau era de origine umană. Ei au început imediat să evalueze posibilele răspunsuri și ce consecințe ar fi suportat la fiecare dintre ele astfel ei au fost cei care au devenit prinși de către propriul lor răspuns.

Asemenea lor, și noi, de multe ori, avem tendința să acționă la fel. Ne închidem mințile și inimile și nu mai primim sau ascultăm nimic altceva, nici un alt punct de vedere. Însă astăzi, cineva a spus că Isus ne pune la încercare în a fi mult mai deschiși față de alți și față de Dumnezeu. Sfântul Augustin spusese că Doamne tu chemi, tu strigi și tu pătrunzi prin surzenia mea. Tu luminezi, tu arăți și tu împrăștii oribirea mea.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?