Miercuri din săptămâna a 11-a de peste an – 1

Mt 6,1-6.16-18

Ce ne motivează în a face binele? De exemplu, când dăm de pomană săracilor, ce anume ne motivează să îi ajutăm? În faptul de a da de pomană săracilor, Isus are o cerință specială de care va trebuii să ținem cont. Aceea de a o face în secret fără ca cineva să știe despre aceasta. De ce în secret? Fiindcă secretul face parte din limbajul lui Isus, secretul este și foarte aproape de umilința pe care Isus ne-o transmite. Această învățătură al lui Isus, asupra ajutorului dat altora, este complet opusă învățăturii acestei lumii pe care, din nefericire, mulți dintre noi deja o urmează.

Imagine similarăAceastă lume ne învață să publicăm și să arătăm altora ori de câte ori facem bine. Ne învață să afișăm pe internet toate actele noastre de caritate. Astfel încât cei care ne cunosc să poată vedea și să poată avea o impresie și mai bună asupra noastră.

De ce să facem public? Probabil că acest aspect ne este scos în evidență de către nevoia noastră naturală de recunoaștere. Nu e nimic rău în asta dacă căutăm doar recunoștința sau recompensa. Însă Isus ne provoacă să nu mergem după recunoștință.

Isus ne provoacă să ne îndepărtăm în tăcere, în secret după ce am făcut bine cuiva. Putem noi face față acestei provocări a lui Isus?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}