Search
Close this search box.

Sâmbătă din săptămâna a 12-a de peste an – 1

Mt 8,5-17

Textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, ne va vorbi despre un centurion, un soldat roman, un ofițer al armatei Romane responsabil de 100 de soldați. Această relatare poate fi găsită și în evanghelia după sfântul Luca, din care aflăm că acest om era blând și că respecta religia iudaică atât de mult încât a construit o sinagogă la Cafarnaum.  Isus este uimit de profunda credință a acestui centurion străin. Centurionul nefiind unul dintre cei care îl urmau pe Isus, și totuși, el credea în puterile vindecătoare a lui Isus. Isus laudă credința sa fiindcă, cu toate că el îl cunoaște doar din ceea ce alți i-au spus despre el și nu din experiența personală, el deja credea.

Credința centurionului este exprimată prin cuvintele pe care le recităm cu toți în timpul Imagini pentru jesus and roman centurionfiecărei celebrări Euharistice, mai exact în momentul în care trebuie să facem acel puternic act de credință, față de prezența lui Cristos din Euharistie: Doamne nu sunt vrednic să intri sub acoperământul meu, dar spune numai un cuvânt și servitorul meu se va vindeca.

Avem nevoie unul de altul pentru a ne ruga reciproc. În fiecare noapte înainte de a ne pune la somn, va trebui să încercăm să ne gândim la persoanele pentru care dorim să ne rugăm – familia noastră, prieteni, colegi de clasa, colegi de muncă, la toți cei cu care ne-am întâlnit în aceea zi, cei pe care i-am rănit și nu numai. Doar gândiți-vă la ei și șoptiți-le numele înaintea Domnului, cerându-i să îi binecuvânteze și să aibă grijă de ei. Cu toți știți cât de bine e să auziți pe cineva spunându-vă, M-am rugat pentru tine, aseară…

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?