11 august – Sfânta Clara – 1

Mt 19, 27-29

În textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, vom avea ocazia să auzim cum discipoli lui Isus, îl întreabă care va fi răsplata lor în ceruri, ținând cont de faptul că ei au lăsat toate și l-au urmat. Însă Isus le spune că oricine va fi părăsit case sau frați sau surori sau tata sau mama, sau soție sau copii, sau ogoare pentru numele meu, va primi însutit și va moșteni viața veșnică.

Imagini pentru santa clara of assisiSfânta Clara, pe care o comemorăm astăzi, o putem asemăna foarte mult cu discipoli lui Cristos. Fiindcă și ea i-a oferit lui Cristos tinerețea, la doar vârsta de 18 ani după care s-a încredințat conducerii Sfântului Francisc de Assisi în Duminica Floriilor din anul 1212. Acela a fost momentul în care a apărut cel de-al doilea ordin Franciscan, cel al Clariselor. Sfânta Clara, însăși a condus această Mănăstire de la Sfântul Damian din Assisi, acest prim convent al ordinului, timp de 42 de ani.

Astfel, prin comemorarea sfintei Clara și noi suntem chemați la viață asemănătoare cu a ei, la o viață în care să ne rezervăm timp în care să stăm împreună cu Domnul, în care să practicăm cât mai multe fapte de caritate și de pietate, pentru ca la sfârșitul vieților noastre să putem spune și noi asemenea ei Doamne, fii binecuvântat fiindcă m-ai creat.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2020/06/header-final-2.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}