Search
Close this search box.

Marți din săptămâna a 34-a de peste an – 1

Lc 21,5-11

 

Mesajul principal al textului evangheliei pe care îl vom auzi astăzi e să nu ne fie frică. Evanghelia ne spune să nu trăim într-o situație fixă sau stabilă, permanentă. Că toate lucrurile sunt trecătoare aici pe pământ. Că, casa noastră finală este cerul, este să fim cu Dumnezeu. În orice caz, evanghelia ne spune că nu trebuie să fim prea preocupați de sfârșitul lumii. Că nu ne folosește la nimic speculația datei exacte a sfârșitului lumii, a momentului exact în care va avea loc, fiindcă numai Dumnezeu cunoaște momentul exact.

Ca credincioși, ni se spune să nu lăsăm frica să ne paralizeze credința în Dumnezeu. Imagini pentru jesus speakingCând vor veni mari tulburări și semne cosmice, Isus ne cere să fim fermi, tari în credință. Că va trebui să continuăm să avem încredere. Sfârșitul lumii va însemna și triumful lui Dumnezeu și a binelui.

De aceea va trebui să nu uităm faptul că Dumnezeu este un Dumnezeu iubitor ca permite mântuirea poporului său. După cum spunea și sfânta Tereza a pruncului Isus, Nu lăsați nimic să vă distragă, nu lăsați nimic să vă înspăimânte, toate lucrurile trec. Dumnezeu nu se schimbă niciodată. Răbdarea e cea care obține toate lucrurile. Cel care îl are deja pe Dumnezeu poate observa că nu îi lipsește nimic. Dumnezeu singur este de ajuns.

Dacă gândul lumii te înspăimântă, înseamnă că viața noastră nu este încă compatibilă cu viața lui Isus. Acum este momentul să ne schimbăm.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?