Joi din săptămâna 1 din Advent – 2

Mt 7,21.24-27

 În lecturile de astăzi, profetul Isaia și evanghelistul Matei ne oferă o imagine completă a Adventului, a ceea ce înseamnă așteptarea. Este un timp în care trebuie să acceptăm vulnerabilitățile și nevoia pentru o solidă fundație astfel încât să putem face și să îndeplinim voința Tatălui ceresc. Matei elucidează această fundație solidă ca ascultători și acționând asupra cuvintelor lui Isus. Puterea unuia ar trebui să vină din recunoașterea slăbiciunilor altuia. Acest lucru poate fi adevărat și în relația noastră cu Dumnezeu. Când cineva se oprește din a construi asupra unei securități false, va putea să își ancoreze credința proprie în securitatea pe care numai Dumnezeu o poate oferi.

Dar inimile noastre? Cât de vulnerabile sunt față de nevoile oamenilor? Avem acea fundație solidă cu care să rezistăm și să fim o rampă când frați și surorile noastre experimentează denunțarea propriilor lor resurse și putere, a credinței și a integrității? Atunci cuvântul a prins rădăcini în noi, atunci stânca devine fortăreața. Atunci, nici o cantitate de ploaie sau inundație nu va putea eroda acest pământ solid, alimentat de credință, speranță și încredere în providența divină.

De aceea va trebui să așteptăm și să nu ne pierdem speranța în această așteptare. Fiindcă Domnul va veni cu siguranță. Însă să nu așteptăm în mod pasiv. Ci va trebui să fie caracterizate de decizii, opțiuni și fapte ce aderă la valorile împărăției. Așteptarea noastră mai trebuie să fie caracterizată de activitate. Noi nu doar că îl așteptăm pe Domnul să ne de-a o fundație solidă, ci va trebui să colaborăm cu harul.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}