Joi din săptămâna a 4-a de peste an – 1

Mc 6,7-13

 

În textul evangheliei de astăzi vom vedea cum Isus îi trimite pe cei 12 apostoli ai săi în perechi de câte doi. De ce oare? Motivul este credibilitatea. În iudaism, era nevoie de doi martori pentru a putea dovedi adevărul unei fapte săvârșite. El le poruncește să îndeplinească lucrările pe care le face el deja, de a alunga diavoli, de a vindeca și de a vesti cuvântul lui Dumnezeu. Isus le poruncește să nu își i-a nimic cu ei pentru călătorie, decât un toiag, fără pâine, fără geantă, fără bani, ci să poarte sandale și să nu își i-a cu ei două tunici. În ziua de astăzi, misionari noștri zboară cu avionul și conduc mașini. Au mai multe toiege și sandale. Se folosesc de mijloace moderne pentru a comunica, de radio, tv, telefon, internet și altele asemenea. Majoritatea dintre ei nu sunt singuri ci susținuți de o congregație misionară.

De ce poruncește Isus să nu ia nimic? Pentru a ne arăta adevăratul spirit al misiunii, care e acela de a da mărturie și de ceea ce e important, de a lăsa în urmă tot ce avem pentru a putea trăi ca un alt Cristos în mijlocul lor. Însă, va trebui să nu uităm nici acea expresie că va trebui să ne încrede în Dumnezeu mai mult decât în noi înșine sau în oricare organizație; și că va trebui să proclamăm, nu pe noi înșine ci pe Dumnezeu singur, și că rezultatul eforturilor sale nu depind de noi, ci de Dumnezeu singur.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?