Rugăciunea credincioșilor – Duminica 1 din Post

Încă de la începutul lumii, Dumnezeu și-a arătat milostivirea față de orice greșeală umană. Întăriți de promisiunea că orice va invoca numele Domnului va fi mântuit la începutul acestui timp de post, să-l rugăm să ne întărească în orice împrejurare pentru a ne putea bucura de sărbătoarea mântuirii ce se apropie. Să spunem împreună:

R. Doamne, ai milă de noi!

  • Pentru sfântul nostru părinte Papa și pentru toți păstorii bisericii, ca ei să conducă poporul lui Dumnezeu și pe toți oamenii pământului pe calea inocenței și a carității. R.
  • Pentru liderii civili, ca respingând calea puterii corupte să-i poată sluji pe toți prin generozitate și corectitudine. R.
  • Pentru tineri, ca respingând calea crudă a acești lumi să-l poată urma cu blândețe pe Domnul și biserica sa printr-o credință inocentă, slujire și iubire. R.
  • Pentru noi înșine, ca acest timp al Postului să fie un timp de har, pace și creștere interioară, prin renunțare, rugăciune și caritate, în imitarea Domnului nostru divin. R.
  • Pentru toți cei din lume care îl resping pe Dumnezeu, ca ei să poată auzi chemarea lui Cristos la credință și convertire, să găsească odihnă, fericire și mântuire pentru sufletele lor, și să ajungă la plinătatea adevărului. R.
  • Pentru cei bolnavi, bătrâni, și singuri, ca prin grija noastră, cu ocazia acestui Paște, să cunoască prezența vindecătoare a iubirii lui Dumnezeu. R.
  • Pentru cei răposați și pentru cei care au nevoie de rugăciunile noastre pentru a ajunge la plinătatea luminii și a vieții, ca acest timp de har să fie o adevărată eliberare pentru ei, dar mai ales pentru cei pentru care ne rugăm. R.

Tată ceresc, tu ai vrut ca și Isus să fie ispitit, pentru a ne arăta că printr-o credință neclintită și o abandonare în Mâinile tale, putem rezista tentațiilor răului. Faptul că la finalul celor 40 de zile ne vom bucura de glorioasa Înviere, să ne facă puternici în a respinge orice ispită. Așa te rugăm, prin Cristos, Domnul nostru. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}