Rugăciunea credincioșilor – Duminica 5 din Post

Doamne, cuvântul tău de azi prin femeia adulteră, ne reamintește tuturor slăbiciunea și condiția noastră de păcătoși. Te rugăm să asculți rugăciunile noastre pe care ți le adresăm cu toată încrederea, spunându-ți

 

R. Ajută-ne Doamne

  • Pentru Sfântul Părinte Papa Francisc: păstrează-l, Doamne, în slujba de Păstor universal. Fii, Tu, lumina lui, forţa şi mângâierea lui, iar nouă dă-ne harul să ascultăm cu sinceritatea inimii învăţătura lui, aşa cum ascultăm glasul Tău.

  • Pentru Biserică, ca să poată ieși din crizele prezente în care se află, mai deschisă, umilă, responsabilă și orientată spre oameni.

  • Pentru lideri civili, ca atenția lor asupra economiei să nu le închidă inimile față de adevăratul scop al politicii, față de slujirea tuturor oamenilor dar mai ales asupra celor aflați în nevoie.

  • Pentru noi înșine, ca să nu ne lăsăm descurajați de eșec ci să ieșim din el mai puternici în credința de a-l urma pe Cristos și Biserica, în ciuda instrumentelor sale umane greșitoare.

  • Pentru cei bolnavi, bătrâni și pentru toți cei care sunt ispitiți să îi excludă, ca să îi facem o prioritate a grijii noastre iubitoare.

  • Pentru cei răposați, ca în acel mare act de caritate făcut în numele lor și prin rugăciunile noastre, să le putem obține odihna veșnică în casa Tatălui.

Te rugăm, Doamne, să asculți rugăciunile noastre, Tu care ești forța noastră, victoria noastră, iertarea și salvarea noastră. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}