Search
Close this search box.

Luni din Săptămâna Sfântă – 2

In 12,1-11

În textul evangheliei de astăzi îl vom vedea pe Isus în casa prietenilor săi Marta, Maria și Lazăr pe care Isus îl adusese înapoi la viață. Maria și-a demonstrat iubirea ei, față de Isus, prin ai turna un ulei rafinat și foarte scump, pe picioare după care le-a uscat cu părul ei. E de admirat această modalitate a Mariei de a-și exprima iubirea, iubire atât de generoasă și umilă. Și vom vedea că Isus o apreciază. Ca răsplată Isus îi spune că întreaga omenire își va aminti mereu de ceea ce a făcut ea pentru el.

Însă Iuda s-a supărat când a văzut aceasta, privind totul ca pe o mare pierdere. Banii cheltuiți pe acel parfum ar fi putut fi folosiți pentru cei săraci. Însă, de fapt, Iuda era egoist și lacom, motiv și pentru care Isus i-a spus că pe săraci îi aveţi întotdeauna cu voi, pe mine, însă nu mă aveţi întotdeauna. Un lucru e clar, că sunt multe modalități prin care ne putem exprima adevărata noastră iubire umilă față de Isus, inclusiv prin grija față de cei săraci.

Ceea ce va trebui noi să reținem astăzi e faptul că va trebui să urmăm exemplul Mariei, și nu al lui Iuda. Să fim generoși în a ne exprima iubirea generoasă și umilă pe care o avem față de Isus și nu lacomi și egoiști asemenea lui Iuda. Să le arătăm celor din jurul nostru care se află în diverse nevoii, această iubire a noastră umilă și generoasă.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?