Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 5-a a Paştelui

În numele lui Isus, care ne-a iubit până la a-și da viața pentru noi, să-l invocăm pe Dumnezeu, Tatăl nostru, ca să ne ajute să putem pune în practică porunca iubirii, care ne cheamă să împărtășim bucuriile și suferințele celor care ne sunt alături și ale tuturor oamenilor. Să ne rugăm împreună spunând:

R. Ascultă-ne Doamne rugăciunea!

  • Pentru întreaga Biserică, mai ales pentru papa și episcopi, ca prin caritatea lor să îi poată ajuta pe toți cei aflați în nevoie, să inspire în oameni împărtășirea și dăruirea de sine, și să aducă adevărata iubire și dreptate în această lume atât de răvășită și nedreaptă. R.
  • Pentru liderii civili, ca prin conducerea lor să fie în serviciul tuturor, mai ales al celor săraci și neprivilegiați și nu doar spre propria lor putere și interes. R.
  • Pentru tinerii noștri, ca ei să nu lucreze doar pentru propria lor bunăstare ci să poată să ajungă și la cei din jur cu iubirea lui Dumnezeu, pentru ca să poată să facă o diferență cu viața lor, cu caritatea, credința și harul dobândit. R.
  • Pentru noi înșine, ca să putem face din casele noastre adevărate locuințe de iubire și grijă față de ce apropiați nouă, și de cei care au nevoie de ajutorul nostru. R.
  • Pentru cei bolnavi, bătrâni și săraci, ca prin grija noastră iubitoare și prin inimile noastre generoase să poată cunoaște iubirea lui Dumnezeu. R.
  • Pentru toți răposații, ca să poată fi iertați de păcate și de vina lor pentru a putea intra în casa Tatălui veșnic. R.

Dumnezeule, care ne indici cu răbdare drumul nostru spre mântuire, în bunătatea ta fă în așa fel încât să nu ne lipsească niciodată cuvintele Tale de încurajare. Umple-ne cu iubirea ta pentru a fi, unii pentru alții, semne ale bunătății tale. Așa te rugăm prin Cristos Domnul nostru. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
Abonează-te
Abonează-te pentru a fi primul care citește noile articole publicate.
LA ZIARUL NOSTRU
Abonează-te
Abonează-te pentru a fi primul care citește noile articole publicate.
LA ZIARUL NOSTRU