Vineri din săptămâna a 19-a de peste an – 1

Mt 19,3-12

Isus în textul evangheliei de astăzi răspunde la o întrebare referitoare căsătoriei destul de inteligent. El ne reamintește că, căsătoria e ceva sacru. Că este unirea dintre două persoane care se iubesc reciproc și care au fost binecuvântați de Dumnezeu încă de la început. Intenția lui Dumnezeu este aceea ca această unire să fie permanentă. Ideal ar fi ca cuplurile care trăiesc împreună să încerce să își rezolve diferitele probleme și dificultăți ce apar. Cu alte cuvinte, divorțul și despărțirea, care clar nu sunt ideale, nu fac parte din vocabularul lui Dumnezeu. Iar motivul pentru care Isus condamnă divorțul este acesta că, căsătoria creștină o expresie umană a iubirii lui Dumnezeu pentru poporul său.

Imagini pentru jesus and phariseesÎn zilele noastre, am auzit mulți oameni spunând că Biserica ar trebui să permită divorțul datorită atât de multe probleme familiale ce nu pot fi rezolvate. Probleme care pot fi rezolvate numai prin divorț. Biserica vede problemele și ajută pe cât de mult este posibil prin procesul de declarare a nulității. Însă de ce să ne concentrăm atât de mult pe divorț, după cum fac mulți avocați? Și am dat de niște cuvinte ale unui mare psiholog care a calculat că în momentul în care un cuplu căsătorit se unesc și în biserică, aceștia au 50% șanse de a evita divorțul. Nouă din zece, din ambele sexe, acordă maximă importanță priorității în viață pentru ca căsătoria lor să fie una fericită.

Așa că, ceea ce este important pentru un cuplu este fidelitatea, fidelitate pe care și Cristos o scoate în evidență atât de mult. A fi credincios cere o mare disciplină, disciplină care este îndeplinirea voinței lui Dumnezeu. Dacă reușesc să îndeplinească asta atunci, rezultatul va fi nenumăratele binecuvântări în viața lor de căsătorie.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}