Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 20-a de peste an (C)

Doamne, Isuse Cristoase, care ai acceptat chinurile crucii fără a ține seama de suferință, tu care ești așezat la dreapta lui Dumnezeu și domnești împreună cu el, privește rugăciunile noastre și călăuzește-ne. Să ne rugăm împreună, spunând:

 

R. Ascultă-ne Doamne!

 

  • Pentru sfântul nostru părinte papa și pentru toți lideri bisericii din lumea întreagă, ca să nu le fie frică să fie martori ai lui Dumnezeu și a ceea ce e drept indiferent de consecințe. R.

  • Pentru lideri civili, ca să îngreuneze munca Bisericii de a fi martora Domnului și a ceea ce e drept și corect. R.

  • Pentru tineri noștri, ca ei să poată fi pregătiți să fie de partea lui Cristos, după cum au promis în momentul mirului lor, să fie creștini puternici și perfecți, adevărați soldați spirituali pașnici pentru Cristos. R.

  • Pentru noi înșine, ca în casele noastre și la locul nostru de muncă să rămânem de partea credinței cu curaj, în ciuda opozițiilor, a ridiculizării și a apostaziei din partea unora din jur. R.

  • Pentru cei bolnavi, ca prin grija și iubirea noastră, și ei să cunoască iubirea lui Dumnezeu în viețile lor și să găsească vindecare și confort. R.

  • Pentru cei muribunzi, ca prin rugăciunile noastre continue în numele lor, să poată fi eliberați de întuneric și să ajungă la lumina veșnică a lui Cristos din ceruri. R.

Doamne, Tu care ai aprins în noi focul credinței. Tu care ne cunoști și ne ajuți să te urmăm, umple inimile noastre de fapte de iubire și împlinește în noi voința ta. Prin Cristos Domnul nostru. Amin

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}