Vineri din săptămâna a 21-a de peste an – 4

Mt 25,1-13

 

Părintele Camillo era un preot de țară, într-un sătuc mic din Italia de după război. Inamicul principal al părintelui era primarul orașului pe nume Pepone care era un comunist însă un catolic la inimă. Într-o zi, camioneta de acum bătrână a părintelui Camillo a rămas fără gaz și a oprit chiar în fața primăriei. Pepone, a și simțit Imagini pentru ten virgin parableoportunitatea de a-l supăra pe preot, așa că s-a oferit voluntar să împingă camioneta de unul singur cu o mână până la Biserică. Părintele imediat a acceptat. Așa că primarul și-a dat jos cămașa și în mijlocul mulțimii care aclama puternic și-a arătat mușchi după care a împins mașina până în curtea bisericii. Când camioneta a ajuns în fața Bisericii, Pepone i-a spus preotului că nici măcar nu a transpirat. Așa că a împins camioneta înapoi în fața primăriei. Primarul apoi și-a pus cămașa și a zâmbit la preot ca și cum l-ar fi provocat să facă același lucru pe care îl făcuse el. Părintele Camillo s-a suit pe scaunul șoferului, a tras de micul mâner pe care scria rezervă, a pornit mașina și a plecat.

Lecția din parabola celor zece fecioare pe care o vom auzi astăzi e aceea de a aduce cu sine destule rezerve când pornești într-o călătorie. În călătoria noastră spre Tatăl nostru ceresc va trebui să ne procurăm cât mai multe rezerve, precum faptele bune, promovarea dreptății, fidelitatea față de angajamentul dat, bunătatea și blândețea. Cu cât ne dezvăluim slăbiciunile și eșecurile în ascultarea față de voința lui Dumnezeu, cu atât mai multe rezerve vom adunăm.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}