Search
Close this search box.

Joi din săptămâna a 24-a de peste an – 1

Lc 7,36-50

 

Isus în textul evangheliei de astăzi, se adresează unei femei care făcea parte din popoare, cel mai probabil o prostituată sau o femeie extrem de bolnavă și îi spune Păcatele îți sunt iertate. Datorită profundei sale dureri și remușcări, avea o disponibilitatea imensă de a renunța la propria viață. Așa că a fost iertată de către Cristos.

Însă noi de ce ar trebui să iertăm pe ceilalți asemenea lui Isus Cristos? Cel mai puternic instrument care poate rezolva conflictele din viețile noastre este iertarea. Iertarea duce cu sine puterea de a vindeca multe boli ale lumii. De aceea va trebui să învățăm să  folosim iertarea pentru a aduce pacea, oamenilor, comunităților și întregii societăți. Amintiți-vă doar că iertarea nu este pentru celelalte persoane ci este pentru propriul nostru beneficiu. Iar asta fiindcă în momentul în care acordăm iertarea, ne eliberăm pe noi înșine de frică, ură, mânie, și vină. Facem loc în interiorul nostru pentru iubire.

Iertarea este bună atât pentru trup cât și pentru suflet. Retrăirea durerilor trecute din nou și din noi nu este bună pentru sănătatea noastră. Doar amintiți-vă de un accident care ne-a enervat, cum acesta a fost extrem de stresant pentru inimă. Sentimentele negative care cauzează stresul au fost și ele legate de presiunea mărită a sângelui, de diferite alte boli. De aceea e atât de necesar să iertăm. Știu cu siguranță că suntem capabili de a ierta, însă doar cu ajutorul harului lui Dumnezeu.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?