4 noiembrie – Sfântul Carol Borromeu – 1

In 10, 11-16

În rugăciunea zilei de astăzi îi vom cere lui Dumnezeu să ne de-a spiritul ce la umplut pe sfântul Carol Boromeu pe care îl și comemorăm, pentru ca Biserica să se reînnoiască necontenit. Sfântul Carol Boromeu a fost un mare reformator al diecezei sale. El credea că arhiepiscopul și preoți trebuie să de-a un bun exemplu al spiritului lor apostolic. Așa că a muncit pentru reforma propriului său cler, de fapt a luat această inițiativă prin a da el însuși exemplu.

A alocat mare parte din venit carității, interzicându-și tot luxul. În timpul ciumei și a foamei din orașul Milano, a anului 1576, a încercat să hrănească 60 aproape 70 de mii de oameni zilnic, luând asupra lui însuși imensa datorie, datorie care a durat ani buni ca să o plătească. Ori de câte ori autoritățile orașului fugeau din oraș, el era singurul care stătea.

Munca și imensele poveri a marelui său oficiu  a început ușor, ușor să îl afecteze. Motiv și pentru care a murit la vârsta de 46 de ani, în 1584, fiind canonizat la 26 de ani mai târziu.

Iată cum poți depăși cu ușurință imensele dificultăți cu care te confrunți zi de zi, ce fac parte din munca ta, spunea el, în rugăciune vei găsi puterea să îl aduci pe Cristos la viață, în noi înșine și în ceilalți.

Prin rugăciune, Dumnezeu l-a făcut pe sfântul Carol atent la nevoile Bisericii, clerului său, iar ca păstor a poporului său. A fost uimitor în virtute, penitență și caritate. Fie ca Dumnezeu să ne ajute ca și noi să îi urmăm exemplul și să aduce roade bune prin caritatea noastră.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}