Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 33-a de peste an (C)

Doamne, nu cunoaștem viitorul care ne așteaptă iar nesiguranța ne provoacă teamă. Fiecare promisiune care vine din partea Ta, ne dă speranță dar, în același timp, ne face mai responsabili. Ne simțim nepregătiți pentru viitor dar Tu ne susții cu înțelepciunea Ta. Pentru aceasta, noi Te rugăm:

R. Dă-ne Doamne înțelepciunea Ta!

  • Pentru sfântul nostru părinte papa, ca să poată persevera în credință și în proclamarea cuvântului lui Dumnezeu, în timp și în afara timpului. R.
  • Pentru lideri noștri civili, ca ei să faciliteze Biserica și oameni în învățarea și practicarea credinței lor. R.
  • Pentru tineri noștri ca reflectând plini de înțelepciune la lucrurile veșnice să poată persevera în credință. R.
  • Pentru casele noastre, ca părinți să cultive iubirea, credința, harul și pacea spre fericirea lor și a întregii familii. R.
  • Pentru cei bolnavi, bătrâni, singuri și săraci, ca prin grija noastră pentru ei, în trup și suflet, să poată cunoaște iubirea lui Dumnezeu. R.
  • Pentru cei răposați, ca prin rugăciunile noastre să se poată alătura sfinților în glorie, când va veni Cristos din nou. R.

Doamne, Dumnezeul nostru, întărește speranța noastră ca să putem depăși limitele fragilității umane și să înfruntăm cu seninătate dramele istoriei noastre, ajutați de mesajul și înțelepciunea evangheliei lui Cristos care, împreună cu Tine și cu Duhul Sfânt, viețuiește și domnește în toți vecii vecilor. Amin.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}