6 decembrie – Sfântul Nicolae, episcop

Mt 9,27-31

Astăzi celebrăm un sfânt care este cunoscut mai ales pentru caritatea lui. Ca episcop de Myra, din Turcia, a fost cunoscut pentru iubirea sa față de săraci, iubirea sa față de adevăr și iubirea sa față de Cristos.

Probabil că una dintre cele mai cunoscute povești despre sfântul Nicolae e legată de generozitatea lui față de un om sărman a cărui fiică era pe punctul de a își vinde viața prostituției. Nicolae a lăsat trei saci de aur la fereastra omului sărman care nu reușea să plătească zestrea care să îi permită fiicei lui să se mărite.

Această poveste cel mai probabil e și sursa legendei sfântului Nicolae care cară saci de jucării pentru băieței și fetițele bune.

Episcopul Nicolae de asemenea a fost un mare iubitor și apărător al adevărului. Nicolae a apărat adevărul la Conciliu din Niceea. În momentul în care preotul eretic Arius a susținut că Isus nu era de aceiași substanță ca și Tatăl, Nicolae l-a corectat pe Arius….fizic. Sunt imagini care arată cum Nicolae îl lovește peste gură pe Arius pentru erorile pe care le împrăștia.

Al treilea lucru pentru care este cunoscut Nicolae e pentru iubirea lui pentru Cristos, a fost arestat, închis, torturat și martirizat într-una din persecuțiile din secolul 4.

Cu alte cuvinte, ceea ce va trebui noi să facem astăzi e să urmăm exemplul iubirii sale. Exemplul ajutorului dat celor săraci, a corectării erorilor aduse adevărului din ziua de astăzi, și de a ne oferi viețile lui Cristos.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?