Search
Close this search box.

LUNI DIN SĂPTĂMÂNA A 3-A DIN ADVENT

 Mt 21,23-27

Samuel Smiles a spus la un moment dat că Sunt multe teste prin care un gentleman poate fi cunoscut, dar există unul pe care acesta nu îl eșuează niciodată, cum își exercită el puterea asupra celor care îi sunt subordonați?

Dușmani lui Isus, mai ales bătrâni poporului și mai marele preoților, pun sub semnul întrebării autoritatea lui Isus. Și îi vom auzi întrebând Cu ce autoritate faci acestea şi cine ţi-a dat această autoritate? De-a lungul secolelor această întrebare a fost adresată adesea de omenire cu referire la Isus. Iar ca efect auzim Să îți văd legitimația. Ai un doctorat în filosofie? Cu toți știm că el este un învățător de morală, mai mult decât un profet, a căror învățături se aplică în mod personal și fiecăruia dintre noi. Acțiunile acestui om, inclusiv curățarea templului, toate sunt făcute în numele Tatălui.

Aceștia au adresat această întrebare nu pentru că doreau să îl facă de rușine ci pentru a-i subima întreaga misiune. Însă Isus reușește să întoarcă totul spre ei. Cu curaj Domnul le adresează lor o altă întrebare, Botezul lui Ioan de unde era: din cer sau de la oameni?. Această întrebare îi prinde cu garda jos fiindcă dacă răspundeau că de la Dumnezeu, le dădeau curaj celor care credeau în Ioan Botezătorul și în el. Dacă răspundeau că de la oameni, nu făceau nimic altceva decât să se condamne singuri pentru că l-au respins pe Ioan. Așa că ei răspund cu cel mai slab răspuns din toate câte există, Nu știm! Chiar dacă Isus spunea adevărul, ei tot nu credeau în el. După cum a spus și sfântul Ioan Crisostomul  chiar dacă le-a spus, asta nu a dovedit nimic, fiindcă întunericul nu poate percepe lucrurile ce țin de lumină. Noi suntem datori să instruim pe cel care cercetează, însă cel care doar testează va trebui să îl răsturnăm printr-un mănunchi de motive, dar fără a-i revela puterea misterului.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?