3 februarie – Sf. Blaziu – 1

 Mc 16, 15-20

Cu toate că sfântul Blaziu pe care îl comemorăm astăzi, a fost un episcop și martir al Bisericii primare, faima lui s-a răspândit abia când s-a spus că a vindecat un băiat căruia îi rămăsese un os de pește în gât și era pe punctul să moară. După această vindecare miraculoasă, episcopul a fost închis din cauza persecuției creștinilor. Mama băiatului i-a adus mâncare și lumânări în timp ce el se afla în închisoare. Acesta este motivul pentru care se folosesc lumânările în Binecuvântarea specială a sfântului episcop Blaziu.

La finalul acestei sfinte Liturghii, toți cei care doriți, veți putea putea primi această unică binecuvântare, în mod personal. Unică fiindcă gât-urile noastre au un rol atât de special de jucat în viața noastră ca și creștini. Ne folosim gât-urile pentru a cânta laude lui Dumnezeu zi de zi, ne folosim gât-urile pentru a ne încuraja unul pe altul în a rămâne fideli lui Cristos, și ne folosim gât-urile pentru a răspândi evanghelia sa, pentru a zidi biserica sa prin proclamarea adevărului lui Cristos.

Lumânările care se pun în jurul gâtului nostru au rolul de ne a reaminti că ceea ce vine din gâtul nostru e destinat și ar trebui să imite lumina lui Cristos. Lumânările sunt puse sub semnul crucii pentru a reaminti că prin cruce noi suntem mântuiții de păcat și de cel rău.

În textul evangheliei de astăzi vom auzi cum Isus alungă un duh necurat. Sfinți lui au lucrat pentru el pentru a elibera lumea de toate formele celui rău, în această împărtășire a victoriei sale, prin a trăi în imitarea lui, și prin a-și oferi viața ca mărturie față de el. Prin rugăciunile, cuvintele și faptele noastre să fim și noi adevărate surse de eliberare de cel rău și de toate nevoile celor din jurul nostru.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}