Miercuri din săptămâna a 6-a de peste an – 3

Mc 8,22-26

A fost odată ca niciodată, o pâine care căzuse din camionul care o transporta. În căderea ei, o firimitură s-a desprins și s-a îndepărtat de restul pâini care și ea era pe pământ. Trei vrăbiuțe, când au văzut firimitura s-au și năpustit asupra ei, și au început să se bată pentru ea.

Într-un final, una dintre ele a reușit să prindă acea firimitură în ciocul ei și să fugă cu ea, cu alte două vrăbiuțe fugind după ea. Apoi a urmat o adevărată cursă uimitoare prin aer până când firimitura de pâine a fost consumată în totalitate.

Singurul lucru pe care l-au văzut aceste vrăbiuțe a fost firimitura de pâine căzută pe pământ. Nici una nu observase că lângă ea se afla o pâine întreagă. Cât de des, nu ne consumăm oare energia certându-ne sau zbătându-ne pentru lucruri mici, în timp ce adevăratele bogății trec neobservate ori ne scapă?

Orbirea era considerată de evrei ca fiind o pedeapsă pentru neascultare. De asemenea, mai denotă și ignoranța față de tot ceea ce e spiritual. Evrei erau obligați să trateze orbul cu compasiune și cu grijă, conform cărții Leviticului. Însă în textul evangheliei de astăzi vedem cum un om orb este adus la Isus de către unii dintre prieteni săi. De asemenea prin credința lor, care l-a și mișcat pe Isus, acest orb a ajuns să fie vindecat. Sfântul evanghelist Marcu notează această remarcabilă minune în aceste fraze scurte, el a văzut clar și s-a vindecat și vedea toate lucrurile clar. Isus l-a trimis acasă cu un avertisment, de a evita compania celor care trăiesc în întuneric spiritual. Însă ce e mai grav decât această orbire fizică? E orbirea inimii și a sufletului. Există oare vrun punct orb în viața noastră care ne împiedică vederea lui Dumnezeu și a împărăției sale?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}