Search
Close this search box.

Rugăciunea credincioșilor – Duminica 2 din Post (A)

Doamne, Tu ai făcut să strălucească înaintea ochilor discipolilor tăi gloria ta divină. Ajută-ne să nu cădem în descurajare si să nu cedăm din cauza credinței noastre slabe. Să spunem împreună:

R. Doamne, întărește-ne prin Cuvântul tău!

  • Pentru Biserica din lume, mai ales pentru sfântul nostru părinte papa, ca strălucind cu lumina Domnului, să poată orbi lumea cu credință și bunătate. R.
  • Pentru noi înșine, ca în casele noastre și la locurile de muncă ori de studiu, de-a lungul acestui timp sfânt, să fim lumină a credinței și iubirii pentru toți cei din jurul nostru. R.
  • Pentru lideri noștri civili, ca ei să ne conducă la strălucire și recesiune, și să ne ajute în bunăstarea noastră spirituală, prin orice mijloc posibil. R.
  • Pentru tineri noștri, ca ei să ajungă la plinătatea vieții și a luminii prin disciplina Postului Mare și prin bucuria și gloria întâlnirii cu Domnul înviat de Paște, în marea comuniate a sfintei sale Biserici. R.
  • Pentru cei bolnavi, singuri, bătrâni și oprimați, ca ei să ajungă la pace prin iubirea și grija noastră față de ei. Fie ca harul lui Dumnezeu să le aducă confort și să le permită să lege suferința lor de jertfa lui Cristos de pe cruce, spre mântuirea lor și a lumii întregi. R.
  • Pentru cei răposați, fie ca ei să ajungă la învierea glorioasă a lui Cristos, schimbat la față pe muntele Tabor. R.

Întărește în noi, Doamne, prezența ta milostivă si plină de compasiune. În orice situației a vieții, să ne lumineze Cuvântul tău cu forță si înțelepciune. Prin Cristos Domnul Nostru. Amin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?