Search
Close this search box.

19 martie – Sfântul Iosif, soțul Sf. Fecioare Maria – 4

2Sam 7,4b-5a.12-14.16

Rom 4,13.16-18.22

Mt 1,16.18-21.24a

O fetiță, s-a rugat zi de zi timp de 10 ani la Sfântul Iosif ca să o ajute să aibă un soț bun, fără a primi vro dată vrun semn prin care să știe dacă rugăciunile ei vor fi și împlinite. Așa că fetița a început să își piardă încrederea. Într-o dimineață de Duminică, s-a întors de la sfânta Liturghie și a îngenunchiat în fața statui pe care o avea cu sfântul Iosif, implorându-l să îi îndeplinească cererea. Însă după alte 10 minute, într-un act de disperare și de iritare extremă, a luat statuia de pe masă și a aruncat-o pe geam. Un tânăr, care tocmai trecea pe lângă casa ei, a fost lovit în cap de acea statuie, alegându-se totodată și cu tăietură destul de gravă. În acel moment, tânărul s-a oprit și a bătut la ușa casei pentru a cere ajutor și probabil pentru a obține unele explicații. Clientul sfântului Iosif își ceruse iertare, oferindu-se totodată să îi îngrijească rana. Au devenit apoi prieteni foarte buni. Iar șase luni mai târziu s-au căsătorit și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.

Evangheliile ne oferă extrem de puține informații despre sfântul Iosif, pe care îl comemorăm astăzi, protectorul Mamei noastre cerești și tatăl purtător de grijă a lui Isus. Singura informație pe care o găsim despre el, e cea din evanghelia după Matei, unde citim că a fost un bărbat drept. Acest vers cuprinde tipul de persoană de care era. Era tăcut și credincios în îndeplinirea datoriilor sale precum și a voinței lui Dumnezeu. Statornicia sa ca protector și ca soț e cea care se află la baza patronajului său ca tată al sfintei familii. Sfântul Iosif, despre care spunem că, acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele, este patronul inginerilor, a celor care lucrează cu mâinile și nu cu mașinăriile, al celibatarilor și a celor care caută soții și soți buni. El este invocat de către cei care se află în dubii și de către cei care doresc o moarte sfântă.

La ceea ce vă invit să reflectăm astăzi e ceea ce a spus la un moment dat sfântul Toma de Aquino despre sfântul Iosif, acesta a scris că Unii sfinți sunt privilegiați să extindă asupra noastră patronajul lor cu o eficacitate particulară, în anumite nevoii însă nu și în altele. Însă sfântul patron Iosif, are puterea de a ne asista în toate cazurile și situațiile și nevoile. Amin

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?