Search
Close this search box.

Rugăciunea credincioșilor – Duminica 5 din Post (A)

Deseori, Tată, nu acceptăm suferința si moartea. Dar Fiul tău vine si ne deschide un orizont nou, așadar, si astăzi putem să ne rugăm încrezători în puterea lui. Să-l implorăm împreună spunând:

R. Tată, eliberează-ne de puterea morții!

  • Pentru sfântul părinte papa ca, convins că Dumnezeu l-a trimis pe Cristos, să îi poată convinge și pe ceilalți să caute iubirea și sensul în viață. R.
  • Pentru lideri civili, ca, spre deosebire de farisei și romani, să nu pună obstacole  în calea Bisericii lui Dumnezeu. R.
  • Pentru tineri noștri, ca ei să descopere pacea și umanitatea în Biserica lui Cristos, care este Domnul vieții veșnice. R.
  • Pentru noi înșine, ca în inimile noastre și în casele noastre să îl putem accepta pe Isus ca Domn și Mântuitor, trimis de Tatăl nostru ceresc, pentru a cultiva aceiași credință și iubire în cei aflați sub grija noastră. R.
  • Pentru cei care i-au pierdut pe cei dragi ai lor, ca asemenea Martei și Mariei, și ei să fie confortați de Dumnezeu, iar cei dragi să fie duși în fericirea veșnică a cerului. R.
  • Pentru cei bolnavi, ca ei să își mențină credința în Domnul și să găsească prezența sa vindecătoare în iubirea, grija și rugăciunile noastre pentru ei. R.
  • Pentru cei morți, ca ei să fie înviați asemenea lui Lazăr, în ziua de apoi, când Cristos va veni să ne învie în suflet și trup. R.

Tu ești un Dumnezeu mai puternic decât moartea. Fiul tău a învins-o pentru noi si pentru întreaga omenire. Umple inimile noastre cu speranță, pentru ca în timpul încercării să nu ne abatem de la calea care duce la Tine. Prin Cristos Domnul nostru. Amin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?