Search
Close this search box.

Miercuri din săptămâna a 5-a din Post – 2

In 8,31-42

În textul evangheliei de astăzi îl vom auzit pe Isus spunând, veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va elibera”. Adevărul e acela că cu toți știm că am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, că suntem copii ai lui Dumnezeu și că vom fi veșnic uniți cu el, că suntem capabili să cunoaștem adevărul și să ne îndreptăm viețile în mod liber spre bine, că suntem conectați unul cu altul prin misterul Trupului lui Cristos iar asta ne poate inspira viețile în slujirea plină de iubire a celor din jurul nostru.

Iar adevărul vă va elibera, a spus Isus. Mulți oameni asociază libertatea cu simpla absență a constrângerilor externe. Da, asta poate fi una dintre condițiile libertății însă inima libertății nu se află în absența constrângerilor exterioare. Libertatea este o afirmare. Afirmă abilitatea noastră de a face alegeri, de a decide și de a determina singuri. Papa Ioan Paul al II-lea a subliniat acest lucru spunând că Cu toate că fiecare persoană are dreptul de a fi respectat în călătoria lui proprie în căutarea adevărului, există o primă obligație morală, ba chiar una gravă, de a căuta adevărul și de a adera la el odată ce îl descoperim.

Dumnezeu cunoaște secretele noastre. Iubirea sa ne-a oferit multe semne. De aceea va trebui să îi cerem să ne ierte și să ne de-a putere. El va ridica povara vinei noastre și va readuce pacea noastră interioară pentru ca adevărul să poată fi cunoscut.

De asemenea, mereu va trebui să îl îmbrățișăm pe Isus care este adevărul care ne va elibera.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?