Search
Close this search box.

Luni din săptămâna a 10-a de peste an – 1

Mt 5,1-12a

Viața este dificilă cu aceste cuvinte își începea un autor cartea sa cea mai bine vândută numită Drumul cel mai puțin umblat. La aceste cuvinte am putea adăuga Viața creștină este și mai dificilă. Fericirile sunt o chemare pentru noi toți, de a ne vedea pe noi înșine, de a trăi cu noi înșine într-un mod care nu ne vine chiar atât de ușor, pentru majoritatea dintre noi. Simon Tugwell a spus la un moment dat Într-adevăr, urmarea lui Cristos nu e ușoară.

Un exeget a spus la un moment dat Fericirile i-a standardele și principiile acceptate ale acestei lumii și le răstoarnă: poporul lui Isus a considerat-o și a numit-o fericire, lumea avea să o numească nefericire. Când Isus spune, Vai vouă care sunteți bogați el spune Dacă îți pui inima și îți consumi întreaga energie pentru a obține lucrurile pe care lumea le apreciază, le vei obține, cu siguranță, însă doar asta vei și primi, și nimic mai mult.

De aceea, ceea ce va trebui să ținem minte e faptul că în această luptă de a fi fideli lui Dumnezeu și sinceri lui Cristos, noi mereu vom întâmpina tot felul de necazuri și batjocoriri, ba chiar persecutați din cauza lui. Poate că, conform standardelor lumii, ai părea nefericit și ghinionist, însă plata sau recompensa ta va fi bucuria și fericirea cu Dumnezeu pentru toată veșnicia.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?