Search
Close this search box.

Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 13-a de peste an (A)

Acum că am ascultat cuvântul lui Dumnezeu, să înălțăm rugăciunile noastre către Tatăl cel milostiv și să ne lăsăm inspirați de către aceste cuvinte. Să spunem împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • În prima lectură, femeia din Șunem și soțul ei l-au primit în casa lor pe profetul Elizeu care era mesagerul lui Dumnezeu, să ne rugăm ca inimile noastre să fie deschise primirii și acceptării Cuvântului lui Dumnezeu în viețile noastre. R.
  • În evanghelie Isus a spus, Oricine vă primește pe voi, pe mine mă primește. Ca comunitatea noastră să aibă mereu un duh primitor în care să ne edificăm reciproc în iubire. R.
  • Ca fiecare dintre noi să facă o diferență în comunitatea și lumea în care trăiește prin grija și acțiunile noastre, indiferent de cât de mici ar părea ele. R.
  • Botezul nostru ne-a adus la viața divină a Preasfintei Treimi și a Bisericii. Ne rugăm pentru o apreciere a ceea ce înseamnă să fii botezat prin a deveni un adevărat discipol al Domnului nostru prin Cuvântul și Sacramentele sale. R.
  • Ne rugăm pentru cei care sunt bolnavi în comunitatea noastră, ca Domnul să îi aline și să le aducă confortul mult dorit. R.
  • Ne amintim și de cei dragi ai noștri care nu mai sunt între noi. Dar mai ales de cei care au trăi și l-au adorat pe Domnul în această comunitate. Ca Dumnezeu să le de-a răsplata cuvenită pentru toate eforturile lor. R.

Dumnezeule Tatăl nostru, fă ca noi, poporul tău, să umblăm mereu în adevăr și să găsim bucurie în numele Fiului tău Isus Cristos, Domnul nostru. Amin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?