Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 17-a de peste an (A)

Tată ceresc, ne-ai adus în împărăția ta cerească prin a ne face părtași la viața ta dumnezeiască. Ajută-ne să răspundem vieții tale din noi prin tot ceea ce face. Să spunem împreună:

R. Ajută-ne Doamne!

  • În prima lectură Solomon a cerut o inimă pentru a discerne între bine și rău, și cum Domnul l-a binecuvântat cu o inimă pătrunzătoare. Ne rugăm ca conducerea bisericii, ca ei să fie înzestrați cu inimi pline de discernământ în această muncă a lor de conducere a Bisericii. R.
  • Ne rugăm pentru toți cei care au responsabilități de conducere; în familii, în comunitatea noastră, și în țara noastră, ca și ei să binecuvântați cu discernământ. R.
  • În evanghelie, Isus ne-a spus despre „găsirea perlei prețioase”, ne rugăm pentru o ureche atentă în a asculta cuvintele înțelepciunii ce ne este dată în Scripturi și permite ca aceste cuvinte să ne îndrume pe calea vieții. R.
  • Inimile noastre șovăie acolo unde se află comorile noastre, ne rugăm ca să acordăm mai mult timp lui Dumnezeu în rugăciunea de zi cu zi astfel încât să putem aprecia marele dar al iubirii sale pentru noi. R.
  • Ne rugăm pentru toți cei care sunt bolnavi și pentru cei care găsesc dificil găsirea unui sens și scop în viață, ca prin conștientizarea și grija celor apropiați lor și ei să aibă parte de experiența păcii Domnului. R.
  • Ne rugăm pentru toți cei răposați, ca să fie primiți în casa Tatălui veșnic din ceruri. R.

Dumnezeule atotputernic și iubitor, îți punem toate aceste rugăciuni înaintea ta și cerem să ni le acorzi. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}