Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 18-a de peste an (A)

Să ne rugăm cu încredere Tatălui, prin Fiul său Isus, care a săturat mulțimile înfometate și poate oferi soluții la problemele omenirii de azi. Să spunem împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Profetul Isaia, în prima lectură, ne-a invitat să venin la apă toți cei care sunt însetați, ne rugăm ca Biserica să fie mereu binecuvântată cu lideri care să ne conducă la Dumnezeu, sursa acelei vieții. R.
  • Sfântul Paul ne-a amintit în a doua lectură că nimic nu vine între noi și iubirea lui Cristos. Doamne, dă-ne înțelepciunea să credem acest verset al scripturii, mai ales în acele momente în care avem mai mare nevoie. R.
  • Astăzi auzim cum Isus a hrănit cinci mii de persoane care venise să îl asculte: ca noi să avem o mai profundă apreciere a Euharistiei la care participăm. R.
  • Să ne rugăm acum pentru toți cei care trebuie să ducă povara bolii, din familiile noastre și din comunitatea noastră, ca prin iubirea și grija noastră și ei să aibă parte de experiența vindecării. R.
  • Să ne rugăm pentru darul păcii și armoniei din inimile noastre, comunitatea și lumea noastră, ca să poată fi împărtășită tuturor celor din jurul nostru. R.
  • Să ne rugăm pentru răposați noștri. Îi cerem lui Dumnezeu să îi aducă la împărtășirea comuniunii cu el și cu toți sfinți în împărăția cerească. R.

Dumnezeule milostiv și generos, tu continui neîncetat să ne împlinești toate nevoile noastre. Ajută-ne te rugăm să avem o încredere nestrămutată în generozitatea ta față de noi, acum când îți cerem să ne acorzi toate aceste cereri ale noastre. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}