Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 25-a de peste an (A)

Căile lui Dumnezeu nu sunt căile noastre. Textul evangheliei de astăzi ne provoacă la cel mai profund nivel, fiindcă dreptatea și generozitatea depășesc standardele noastre. Să aducem acum cererile noastre înaintea sa, știind că el ne va oferi o ureche ascultătoare. Să spunem împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Pentru ca, asemenea sfântului apostol Paul, și noi să fim atât de convinși de iubirea lui Dumnezeu încât moartea să nu inducă nici o frică asupra noastră. R.
  • Pentru toți care muncesc, ca ei să găsească împlinire în munca lor și să primească răsplata cuvenită pentru toate eforturile lor. R.
  • Pentru copii noștri, ca toți cei care au grijă de ei să îi învețe valorile generozității și sensibilității față de nevoile celor din jur. R.
  • Pentru schimbarea inimii în modul în care ne tratăm reciproc, ca noi să nu cerem niciodată ca ceilalți să ne câștige respectul. R.
  • Pentru harul de a nu invidioși pe ceilalți ci să ne bucurăm de darurile pe care ei le-au primit și să apreciem multele binecuvântări pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra fiecăruia dintre noi. R.
  • Pentru cei răposați, mai ales pentru cei dragi ai noștri. Ca ei să fie acum cu Domnul și să fie glorificați în el. R.

Dumnezeule Tată, tu ne iubești cu o iubire cu mult peste ce am sperat sau imaginat noi vreodată. Tu ești atent față de fiecare nevoie a noastră înainte ca noi să o cunoaștem. Privește cu blândețe asupra noastră acum când invocăm numele Fiului tău, Isus Cristos Domnul nostru. Amin.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}