Luni din săptămâna a 26-a de peste an – 1

Lc 9,46-50

Cel mai mare din Împărăție

În textul evangheliei de astăzi discipoli lui Isus Cristos discutau între ei despre care din ei este cel mai mare. Isus cunoștea această mică dispută așa că a luat un copilaș și l-a pus să stea lângă el după care le-a spus, „Cine primește acest copil în numele meu, pe mine mă primește. Și cine mă primește pe mine îl primește pe cel care m-a trimis; căci cel mai mic dintre voi toți care sunteți aici, acela este mare” (v.48). Cu alte cuvinte, el i-a încurajat să imite simplitatea și umilința unui copil sau să fie asemenea copilului. Isus nu a făcut asta pentru a scoate în evidență imaginea copiilor din acele zile, iar asta fiindcă un copil atunci de fapt era un nimeni. După cum se întâmplă și în societatea noastră de astăzi, copii sunt nimeni. Elizabeth Elliot, spusese în cartea ei Menține-ți o inimă liniștită, împotriva ororii avortului. Și spusese, Există un protest puternic, cel puțin în media, împotriva pedepsei cu moartea pentru criminali. Însă nu există nici un protest major împotriva pedepsei cu moartea pentru copii nenăscuți și nici o dorință de a crea afișe cu imagini și descrieri asupra modului în care sunt uciși.

Un mare promotor al vieții spirituale a copilăriei din timpul nostru este sfânta Tereza de Lisieux, a cărui sărbătoare va fi pe 1 octombrie. În scurta ei viață, ea a ajuns atât de aproape de Dumnezeu și a dat dovadă de o atât de mare înțelepciune a inimii încât a fost declarată de curând doctor al Bisericii. Asta înseamnă că Biserica confirmă corectitudinea și importanța învățăturilor ei. De asemenea, ea mai este considerată a fi un învățător extraordinar al credinței. Învățăturile ei sunt ceea ce noi numim Calea ei cea mică. Dacă dorim să mergem la Dumnezeu, ea ne amintește că va trebui să fim asemenea copiilor, adică simpli, umili, și încrezători. Mai presus de toate, noi va trebui să îl iubim pe Dumnezeu Tatăl nostru. De aceea va trebui să fim mai mult asemenea copiilor înaintea lui Dumnezeu, copii în simplitate și umilință.

În continuare aș dori să vă propun o cale prin care să fim cei mai mari în Împărăția lui Dumnezeu:

Unu, fi bun cu tine însuți. Mânia, rana și ne-iertarea, toate acestea nu ne fac bine deloc. Așa că va trebuie să iertăm. Cineva spusese la un moment dat, Am fost atât de furios, încât când am ajuns la dușmanul meu am observat că el dormea profund și mai și sforăia.

Doi, mulțumește-i lui Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-ai primit și împărtășește-le cu ceilalți. Să luăm în considerare, în mintea noastră, următorul lucru: dacă ai mâncare, haine și o casă, ești mai bogat decât 75% din lumea aceasta; dacă ai niște bani în bancă, atunci ești printre cei 8% din bogați acestei lumii; dacă te-ai trezit în această dimineață, atunci ești mai binecuvântat decât două milioane de oameni care nu au supraviețuit acestei săptămâni; dacă ai experimentat pacea și libertatea, atunci ești înaintea a cinci milioane de oameni din lume. Dacă citești acest mesaj, ești mai binecuvântat decât alte două miliarde de oameni care nu știu să citesc.

Trei, iubește-ți aproapele acum și nu mâine. De ce să aștepți ca o persoană să moară ca să îi poți oferi flori: nu îți amâna iubirea.

Patru, trăiește o viață împăcată. Cum? Învățați de la acest mesaj: înlătură grijile din capul tău, înlătură ura din inima ta, trăiește simplu, așteaptă puțin, oferă mult și ai grijă să ai o relație profundă cu Dumnezeu.

În încheiere vă invit să recităm împreună următoarea scurtă rugăciune, Doamne, dă-ne harul adevăratei umilințe pentru ca astfel să putem fi instrumentele și apostoli tăi. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?