Vineri din săptămâna a 27-a de peste an – 4

Lc 11,15-26

Isus și Belzebut

Am citit o poveste despre un indian bătrân care îi spusese nepotului lui într-o seară despre marea bătălie ce are loc în interiorul tuturor oamenilor. Și spunea, Fiul meu, bătălia are loc între doi lupi din interiorul nostru. Unul este cel rău, adică, mânia, invidia, gelozia, durerea, regretul, lăcomia, aroganța, mila de sine, vina, resentimentul, inferioritatea, minciunile, falsa mândrie, superioritatea și ego-ul.

Cealaltă este binele, adică bucuria, pacea, iubirea, speranța, serenitatea, umilința, blândețea, benevolența, empatia, generozitatea, adevărul, compasiunea, considerația și credința. Nepotul a stat și s-a gândit timp de câteva secunde după care l-a întrebat pe bunic, Care lup câștigă? Iar bătrânul indian i-a răspuns că cel pe care îl hrănești.

Nu toți sunt asemenea lui Isus. De exemplu, farisei din textul evangheliei de astăzi, l-au acuzat pe Isus că el alungă diavoli cu ajutorul puterii lui Belzebut, prințul demonilor. Belzebut era zeul principal al filistenilor, dușmani antici a Israelului. Până în timpul lui Isus, acesta avea doar titlul de prințul diavolilor. În ochii cărturarilor și a fariseilor, Isus niciodată nu făcea totul bine.

Isus le răspunde la acuzație prin a le spune că Orice împărăție dezbinată în ea însăși se ruinează și se prăbușește casă peste casă (v.17). Cristos spune aceasta pentru a arăta că el nu alungă diavoli cu puterea diavolului, după cum îl acuzase dușmanii lui. De aceea Cristos se roagă cu ardoare pentru unitatea întregii Bisericii. Și a spus la un moment dat, Ca toți să fie una.

Una dintre motivele pentru care există dezbinare între noi astăzi se datorează modului în care relaționăm cu oameni. Iar a te înțelege și a avea de-a face cu alți oameni este una dintre cele mai importante abilități pe care trebui să le învățăm. Dr. Norman Vincent Peale în cartea sa Mesaje inspirante pentru viața de zi cu zi ne-a oferit unele sugestii asupra modului în care va trebui să o facem, sugestii pe care doresc să le împărtășesc cu voi.

Unu, practică iubirea oamenilor. Asta necesită efort la început, mai ales la acele persoane care par a nu fi demne de iubire. Însă țineți minte mereu că fiecare persoană are calități ce pot fi iubire atunci când înveți cu adevărat să îl cunoști.

Doi, caută ceva ce să lauzi în oameni. Fă din asta un obicei. Schimbă-ți tendința de a-i critica pe ceilalți oameni.

Trei, crede în oameni. Dar mai ales arată-le că crezi în ei. Din moment ce unii te vor dezamăgi, în cele mai multe cazuri vei reuși să trezești în ei o credință asemănătoare din partea lor în tine. Construiește-ți persoana în mintea ta. Așa o veți plăcea mai bine și ei te vor plăcea mai bine fiindcă stima ta față de ei le va ridica părerea de sine.

Patru, practică ajutorul celorlalți. Fă ceva zi de zi pentru cât mai multe persoane. Nu aștepta nimic în schimb. Aceasta este cea mai sigură cale de a învăța cum să te înțelegi cu oameni.

Cinci, fă o lista cu numele oamenilor pe care nu îi placi. Roagă-te pentru fiecare nume și iartă-i. În mintea ta, du-te la ei și înconjoară-i cu iubirea ta. Există o putere ce se emană în rugăciune care îi afectează pe oameni. Ai putea rămâne uimit.

Șase, ai grijă de ocaziile în care poți felicita oameni de ziua lor de naștere sau a copiilor, sau a altor realizări ale lor. Și fă-o sincer.

Șapte, roagă-te zilnic ca conștientizarea-de-sine să te părăsească pentru ca atunci când ești cu oameni să poți fi propriul tău sine, fericit, natural și liber.

Dacă practicați în viețile voastre mereu aceste sugestii ale acestui doctor, atunci pot spune că hrănim lupul cel bun din noi și unitatea dorită de Tatăl se va și realiza în mijlocul nostru. Amin

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?