Search
Close this search box.

Rugăciunea credincioșilor – Duminica 1 din Post (B)

Ne-am adunat în această primă Duminică din timpul Postului Mare, pentru ca alături de Isus în evanghelia de astăzi, și noi să ne întoarcem fețele spre Ierusalim și să ne pregătim împreună pentru sărbătoarea pascală. Să spunem împreună:

 

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Ne rugăm ca noi să devenim mai conștienți prezenței lui Dumnezeu, mai recunoscători providenței lui Dumnezeu, și să putem accepta provocările ca ocazie de aprofundare a credinței noastre în acest timp al Postului Mare. R.

  • Ne rugăm ca viețile noastre și primirea noastră bună să se răspândească dincolo de zidurile Bisericii noastre, pentru a fi o lumină în întunericul comunității vaste a lumii întregi. R.

  • Ne rugăm ca Dumnezeu care i-a chemat pe cei botezați din Biserică în ultimul an, să ne provoace și să ne inspire în a duce vieți mai vrednice pentru Cristos și pentru ceilalți frați și surori ale noastre. R.

  • Ne rugăm pentru toți cei care muncesc pământul, care au grijă de animale sau care i-au decizii pentru planeta noastră. Ca noi să luăm în serios provocarea de a avea grijă mai mare de pământ și de toate creaturile ei. R.

  • Odată cu intrarea în Postul Mare ne încetinim și ne amintim de valorile și prioritățile noastre. Ca în tot ceea ce facem, să punem mereu ceea ce dorește Dumnezeu de la noi înaintea propriilor noastre alegeri. R.

  • Ne rugăm și pentru toți răposați noștri, dar mai ales pentru toți aceia care nu au pe nimeni să se roage pentru ei. Ca și ei să cunoască pacea acum în brațele lui Dumnezeu și ca cei care plâng după ei să aibă parte de alinare. R.

Dumnezeule Atotputernic, aducem toate aceste cereri ale noastre înaintea ta astăzi cu inimi sincere și te rugăm să ni le acorzi. Prin Cristos Domnul Nostru. Amin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?