Search
Close this search box.

Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 3-a a Paştelui (B)

Cristos este jertfa care ridică păcatele noastre. El a murit pentru păcatele lumii iar Dumnezeu l-a înviat la viață. În lumina pascală să ne întoarcem de la păcat pentru a descoperi pacea lui Cristos și de a fi martorii puterii mântuitoare a lui Dumnezeu în viața noastră de zi cu zi. Să spunem împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Pentru sfântul nostru părinte papa Francisc și pentru toți păstori Bisericii, ca ei să nu predice doar cu cuvântul ci să fie exemple ale vieții creștine și să inspire lumea să îl urmeze pe Cristos. R.
  • Popoarele au ajuns la Isus prin discipoli săi cu cuvintele, Pacea să fie cu tine câștigându-le astfel încrederea, iubirea și siguranța în El. Și nouă ne este oferită aceiași mână a lui Isus. Să acceptăm acea promisiune în toate circumstanțele vieții noastre. R.
  • Pentru tineri, ca ei să rămână fideli față de credință. Ne rugăm în mod deosebit pentru cei care au fost chemați de Duhul Sfânt pentru a sluji în preoție sau viața consacrată, ca ei să aibă curajul și generozitatea de a răspunde acelei chemări. R.
  • Ne rugăm pentru bolnavi, bătrâni, singuri și nevoiași în trup și suflet, ca prin credința, iubirea și grija noastră și ei să cunoască prezența lui Isus în viețile lor. R.
  • Ne rugăm pentru cei care fac legile și pentru cei care le aplică, ca Domnul să îi binecuvânteze cu darul înțelepciunii, compasiunii și respectului pentru valorile noastre creștine. R.
  • Pentru cei răposați, mai ales pe cei care îi avem în minte acum și care au fost fideli lui Cristos în această viață, ca și ei să învie cu el la viața fără de sfârșit din ceruri. R.

Doamne, dă-ne o credință vie, o credință încrezătoare, o credință angajantă. Ajută-ne ca niciodată să nu găsim prea dificil să îl acceptă pe Isus în viețile noastre. Facem toate aceste rugăciuni prin același Isus Cristos, Domnul Nostru. Amin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?