Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 5-a a Paştelui (B)

Ca popor al lui Dumnezeu și fiind una cu Cristos care este vița de vie ce își menține viața vie în noi prin participarea la sfintele Liturghii și primirea sacramentelor, să aducem acum toate cererile noastre înaintea sa spunând împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Ne rugăm ca noi să ne întoarcem de la păcat și descoperim pacea lui Cristos să fim martori ai puterii mântuitoare a lui Dumnezeu în viețile noastre de zi cu zi. R.
  • Ne rugăm ca Domnul să ofere oamenilor căsătoriți puterea păcii sale, îndrumarea voinței sale și harul de a trăi împreună într-o continuă iubire. R.
  • Ca tineri noștri să primească curaj și determinare pentru ca să îl poată cunoaște, iubi și sluji pe Dumnezeu în acest moment al lor de alegere a drumului în viață și de luare a deciziilor corecte. R.
  • Ne rugăm ca noi să avem mereu un respect mult mai profund față de viața umană încă din momentul zămislirii ei. R.
  • Ne rugăm ca bolnavi, săraci, cei slabi și muribunzi să aibă parte de experiența iubirii lui Cristos și să primească alinare din partea blândeții și sensibilității de care au nevoie din partea familiilor, îngrijitorilor și a altor organizații caritabile. R.
  • Ne rugăm și pentru cei răposați, ca Cristos vița cea adevărată să îi primească în viața fără de sfârșit a cerului. R.

Dumnezeule milostiv și iubitor, te rugăm cu inimi înflăcărate să răspunzi acestor rugăciuni ale noastre, prin mijlocirea mamei noastre Maria și a fiului ei Isus Cristos, Domnul Nostru. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2020/06/header-final-2.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}