Rugăciunea credincioșilor – Înălțarea Domnului (B)

În semnele și minunile textului evangheliei de astăzi am auzit asigurarea din partea lui Dumnezeu că misiunea noastră nu ne va dăuna și că va avea succes. În această zi de sărbătoare a Înălțării Domnului să ne punem încrederea în el spunând împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Ne rugăm pentru curăția înțelepciunii și perceperea pe care Dumnezeu a dat-o bisericii primare, acum când continuăm această lucrare de răspândire a veștii cele bune timpului în care trăim. R.
  • Caritatea, egoismul, blândețea și răbdarea sunt semnele prezenței lui Dumnezeu în mijlocul nostru. Ne rugăm ca în relația noastră cu ceilalți să fim capabili să dezvoltăm aceste daruri care ne-au fost oferite prin sacramentalii. R.
  • În această zi Isus ne trimite să dăm mărturie de iubirea sa în întâlnirile noastre cu oameni care suferă de nedreptate, singurătate și prejudiciu. Ne rugăm ca noi să răspundem cu compasiune și milostivire. R.
  • Ne rugăm pentru frați și surorile noastre care sunt bolnave, singure sau în profundă tristețe. Ca ei să găsească puterea și consolarea prin comunitatea creștină pe care Domnul a pus-o în jurul lor. R.
  • Ne rugăm cu inimi recunoscătoare pentru toți cei care au împărtășit darul credinței cu noi și care au fost chemați la misterele iubirii veșnice. Ca ei să se odihnească în pace. R.
  • Să păstrăm un moment de tăcere pentru a putea rosti propriile noastre cereri bunului Dumnezeu. R.

Dumnezeule milostiv, bucuria discipolilor din ziua înălțării abundă în viețile noastre și ne dă curajul de a deschide ușile inimii noastre și de a intra în misterele minunate la care ne-ai chemat să le experimentăm. Cu recunoștință și laudă facem toate aceste cereri ale noastre, prin Cristos Domnul Nostru. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?