Rugăciunea credincioșilor – Coborârea Duhului Sfânt (B)

Trăim într-un timp de nesiguranță, dubii și frici: avem nevoie de curajul de a ne deschide inimile și mințile Duhului Sfânt, ca darurile mirului nostru să fie reîntărite și ca noi să găsim iubirea și relațiile dătătoare de viață pe care le doresc inimile noastre atât de mult. Să spunem împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Ne rugăm ca Duhul Sfânt să ne inspire în a forma comunități pline de iubire ce doresc să se adune în bucurie, pace, dreptate și libertate. Ne rugăm ca poporul nostru adunat acum aici astăzi să devină un model de comunitate pentru ceilalți. R.
  • Suntem conștienți de inadecvenţele noastre când ne confruntăm cu un viitor incert însă cu puterea Duhului nimic nu este imposibil. În această zi de Rusalii, să ne reînnoim relațiile cu același Duh ca să putem găsi vindecare de eșecurile trecutului și curaj de a păși mai departe cu Dumnezeu. R.
  • Duhul dă fiecărei persoane darurile spre edificarea comunității: dă-ne te rugăm harul discernământului pentru ca astfel să putem descoperi chemarea noastră unică și rolul din parohia noastră. R.
  • Ne rugăm și pentru lideri Bisericii, pentru papa, episcopul nostru ca bunul Dumnezeu să le acorde înțelepciune, înțelegere și sfat bun în această slujire a Bisericii sale. R.
  • Ne amintim și de cei bolnavi și cei țintuiți în casele lor: ca Duhul sfatului să îi aline și să îi vindece. R.
  • Mereu va exista în sufletul nostru o dorință enormă de comuniune veșnică cu Domnul. Ne rugăm ca frați și surorile noastre răposate să fie duse în misterul iubirii veșnice și ca sufletele lor și a tuturor credincioșilor răposați să se odihnească în pace. R.

Duhul tău, Tată, este pentru noi izvor de viață, prin El tu reînnoiești drumul si inimile noastre; fă să-l ascultăm si să-l invocăm mereu cu stăruință în toate împrejurările. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}