Search
Close this search box.

Luni din săptămâna a 24-a de peste an – 1

Lc 7,1-10

Centurionul din pasajul evangheliei de astăzi, se lupta cu sentimentul de nevrednicie. El s-a simțit onorat pentru faptul că Isus a răspuns invitației sale de a veni în casa lui pentru a-i vindeca servitorul. Însă se simțea și nevrednic ca Isus să îi și viziteze casa cu adevărat. Prin intermediul mesagerului său, centurionul și-a mărturisit nevrednicia lui Isus. Umilința și onestitatea sa l-au impresionat pe Isus care l-a lăudat și datorită căreia i-a vindecat servitorul fără a fi nevoit măcar să îl și vadă.

Centurionul credea în Isus în ciuda faptului că el era un păgân. El credea că totul este posibil și că servitorul său preferat va fi vindecat. Iar apoi, într-o clipită servitorul a fost vindecat. Isus a spus: Adevăr vă spun, dacă a-ţi avea credinţă şi nu v-aţi îndoi, aţi face nu numai ceea ce s-a întâmplat cu smochinul, ci chiar de aţi spune acestui munte: «Ridică-te şi aruncă-te în mare!», aşa va fi. Şi tot ce veţi cere cu credinţă în rugăciune, veţi primi”.

Ce semnifică aceasta pentru noi? Să ne amintim că servitorul a fost vindecat datorită credinței autentice a stăpânului său în Isus. Meseria pe care o aveți vă împiedică din a vă umili în fața Domnului? Îl căutați pe Dumnezeu în credință pentru a avea grijă și pentru a-i vindeca pe cei dragi vouă? Credința este un dar de la Dumnezeu, care nu ne-a fost oferit doar pentru a ne salva ci și pentru a ajuta viețile celorlalți. Aveți pe cineva în minte acum, pentru care să vă rugați? Fiți asemenea centurionului, coborâți-vă pe voi înșivă și mijlociți la Dumnezeu în numele lui sau al ei.

Alte opțiuni: 01, 02, 03,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?