Search
Close this search box.

Miercuri din săptămâna a 4-a a Paștelui – 1

In 12,44-50

 

Recapitulare

Chiar înainte de moartea actorului W.C. Fields, un prieten de-al său l-a vizitat în camera sa de spital și a fost surprins să îl găsească apăsând cu degetul pe Biblie. Prietenul său l-a întrebat ce are de gând să facă cu Biblia, iar Fields a replicat că caută lacune.

Imagini pentru jesus rejectionSuntem învățați că la sfârșitul existenței noastre, când vom merge să îl întâlnim pe Isus ca judecător al nostru, mergem să dăm socoteală despre noi înșine. Socoteală asupra modului în care am folosit ani vieții noastre. În ultima zi, cuvintele lui Isus, chemarea sa la iubire cu iubirea evanghelică, va deveni măsura cu care va fi măsurată viețile noastre, întrebarea care va constitui ultimul mare examen al vieților noastre. După cum a spus și Isus în evanghelia de astăzi: Cine mă respinge şi nu primește cuvintele mele își are judecătorul: cuvântul pe care l-am spus, acela îl va judeca în ziua de pe urmă (v48). Cu alte cuvinte, Isus este Mântuitorul și nimeni altul, după cum este afirmat și în 365 de zile cu Domnul că ascultarea față de cuvântul său are consecințe naturale. Cuvântul său este ca o lumină spirituală. A-i întoarce spatele înseamnă să orbești. Nu este implicată nici o pedeapsă, nici măcar judecata din partea lui Isus, din moment ce el nici nu condamnă și nici nu judecă. Cuvântul său pur și simplu afirmă cerința de a trăi în lumină. Adică trebuie să îl luăm pe Isus în serios prin cuvintele sale.

Pentru a ne da seama mai concret cum funcționează aceste cuvinte ale lui Isus care ne judecă, Sfântul Ioan al Crucii exclama că Voi fi examinat pe iubire! Fiindcă noi toți creștini, judecata noastră finală va fi o privire înapoi la fiecare moment, cântărindu-le pe scara iubirii, văzându-le în lumina cererilor de iubire. Suntem judecați pe baza iubirii. Suntem gata să fim examinați pe iubire dacă acel examen va avea loc astăzi? Ce trebuie să facem pentru a putea fi pregătiți?

Pentru a ne da seama mai bine de acestea, cred că următoarele sugestii ale unui mare predicator ne-ar putea fi de folos:

Dumnezeu nu întreabă ce fel de mașină conduci. El va întreba câți oameni ai dus la biserică care nu pot ajunge pe jos.

Dumnezeu nu va întreba mărimea casei tale. El va întreba cât de mulți oameni ai ajutat care nu aveau casă.

Dumnezeu nu va întreba cât de multe haine la modă ai în dulapul tău. El va întreba câte dintre aceste haine le-ai dăruit celor care nu au deloc.

Dumnezeu nu va întreba câte bunuri materiale ai. El va întreba dacă acele bunuri materiale ti-au dictat viața.

Dumnezeu nu va întreba care a fost salariul tău cel mai mare. El va întreba dacă ai călcat în picioare pe vreo cineva pentru a obține acel salariu.

Dumnezeu nu va întreba cât de mult timp ai lucrat peste program. El va întreba dacă ai lucrat peste program pentru familia ta.

Dumnezeu nu te va întreba de culoarea pielii tale. El va întreba de culoarea inimii tale.

Dumnezeu nu va întreba de câte ori faptele tale s-au potrivit cu cuvintele tale. El va întreba de câte ori nu s-au potrivit. Amin

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?