Luni din săptămâna a 7-a a Paștelui – 1

Fap 19,1-8

In 16,29-33

Plecarea lui Isus

În pericopa evanghelică din această zi, Isus spune: V-am spus acestea ca să aveți pace în mine. În lume veți avea necazuri; însă curaj, eu am învins lumea!

Image result for Ascension of JesusEu am învins lumea, cu alte cuvinte, Isus deja mântuise lumea. Isus Cristos deja ne-a mântuit. Mântuirea a început deja în noi. Însă cum putem fi siguri că suntem mântuiți cu adevărat? Care sunt semnele? Cred că în întreaga noastră viață experimentăm deja mântuirea chiar de încă suntem aici pe pământ, dacă:

În primul rând, iubim foarte mult sacramentele, în special euharistia și cuvântul său unde îl întâlnim pe Isus Cristos prin primirea trupului și sângelui său și dacă acordăm mai multă importanță acestui sacrament.

În cardul Comunităților Ecleziale De Bază (BEC), o mișcare eclezială au ca model primele comunități creștine din primul secol, știm cât de mult iubesc euharistia. Când celebrează sărbătoarea aniversării fondării, ei încep, pe cât de mult posibil, cu o Sfântă Liturghie, înainte de începerea fiecărei activității.

O dată, în timpul împărtășaniei din cadrul unei Sfintei Liturghii de duminică, un preot, a scăpat o ostie binecuvântată pe jos în timp ce o oferea unei persoane. În loc să își folosească mâinile pentru a lua ostia binecuvântată, acea persoană a luat-o cu limba. Aceasta este, după părerea mea, imaginea cea mai potrivită de a înțelege cât de important și prețioas este trupul lui Cristos, atât de important, pentru acea persoană, încât nu se simțea vrednic de a o ține cu mâinile.

În al doilea rând, îl lăudăm pe Dumnezeu chiar și în micile daruri pe care le primim de la el.

George Campbell Morgan, un biblist din secolul al XIX-lea, a spus odată că Dumnezeu caută și apreciază darurile pe care i le aduce, de exemplu: darurile de  laudă, de mulțumire, de slujire precum și ofertele materiale. Cu toate acestea, cu darurile pe care le aducem la altar, este acceptat de Dumnezeu în măsura în care cel care îl oferă, este legat de El, prin caracter și comportament. Testul acestei atitudini constă în relațiile noastre cu aproapele nostru. Noi suntem, astfel, datori a amâna aducerea darurilor lui Dumnezeu până în momentul în care reparăm relația cu cei de lângă noi.

Al treilea, este faptul că noi știm cum să iertăm. Nu este ușor a ierta însă natura noastră este acea de fii și fiice ale lui Dumnezeu care iartă.

Am auzit o poveste spaniolă despre un tată și un fiu care au devenit străini unul pentru altul. Fiul a fugit de acasă, iar tatăl s-a pornit să îl caute. L-a căutat timp de luni de zile fără a avea succes. Într-un final, într-un ultim efort disperat de a-l găsi, tatăl a pus un anunț într-un ziar din Madrid. Anunțul spunea: Dragă Paco, vino să ne întâlnim în fața sediului acestui ziar sâmbătă la amiază. Totul este iertat. Te iubesc. Tatăl tău. În acea zi de sâmbătă, au apărut 800 de persoane cu numele Paco pentru a obține iertarea și iubirea de la tatăl lor.

Cum putem vesti mântuirea celor care suferă din cauza nedreptății și a sărăciei? Amin.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}