Search
Close this search box.

21 septembrie – Sf. Matei, ap. şi ev. – 1

Mt 9,9-13

Astăzi este sărbătoarea sfântului apostol și evanghelist Matei. Numele Matei înseamnă dar de la Dumnezeu. Evanghelia de astăzi ne vorbește despre modul în care Isus l-a chemat pe Matei după care Isus a fost criticat fiindcă a devenit prieten cu păcătoși, cu prieteni lui Matei. În cartea, Viețile Sfinților, ni se spune că într-o zi, când Domnul trecea pe lângă postul de vameș al lui Levi, la văzut stând acolo. Treaba lui era aceea de a Imagini pentru Matthew apostlecolecta taxele de la oameni pentru stăpâni lor Romani. Isus i-a spus lui Levi, Urmează-mă. Matei l-a urmat pe Isus și a lăsat în urmă toate câte avea, dându-ne totodată un exemplu de modul în care trebuie să răspundem chemării lui Dumnezeu. Această urmare înseamnă imitarea modelului vieții sale și nu doar a merge în urma lui sau după el. Sfântul Ioan ne spune: Cel care spune că rămâne în el are datoria să trăiască aşa cum el a trăit. El era Levi, după cum ni se spune în Evanghelie, unul din acei colectori de taxe urâți de către evrei și considerați dușmani ai țării lor, păcătoși notorii care s-au îmbogățit prin furt și fraudă. Nici un fariseu nu stătea la masă cu vreunul din ei, ci doar Isus care avea compasiune față de ei, față de noi toți.

Cineva a spus că chemarea lui Matei și  relațiile bune cu colegi lui Matei ne arată că toate meseriile sunt oneste și că pot fi sfințite. Este adevărat că unele profesii sunt mai dificile decât altele fiindcă ele ne oferă mai multe ocazii de a ne îndepărta. Însă există căi și mijloace de a ne îndepărta până și în cele mai dificile meserii. Ceea ce este important este a fi competent din punct de vedere profesional. Fiindcă astfel nu veți fi obligați să recurgeți la măsuri ilegale de a vă menține locul de muncă.

Cu alte cuvinte trebuie să lăsăm în urmă toate păcatele noastre și să fim deschiși față de chemarea lui Isus: Urmează-mă.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?