Search
Close this search box.

29 septembrie – Ss Mihail, Gabriel și Rafael, arhangheli – 1

In 1,47-51

Biblia vorbește adeseori despre îngeri și despre rolul lor în istoria mântuirii. Însă dintre ei, trei îngeri se disting cu numele. Aceștia sunt Mihail, Gabriel și Rafael. Biserica nu a canonizat niciodată îngeri. Dacă acordăm onoruri liturgice arhanghelilor Mihail, Gabriel și Rafael, și le dăm numele de Sfânt este fiindcă ei mereu au fost în ceruri. Toți trei arhangheli sunt acum venerați într-o singură sărbătoare pe 29 septembrie, adică astăzi, care înainte era sărbătoarea Sfântului arhanghel Mihail singur.

Isus nu se mândreşte cu lucrările sale, nici cu minunile, nici cu înţelepciunea sa. Nu este gelos, se bucură, în schimb, dacă Biserica sa continuă să ofere iubirea lui Dumnezeu şi să dea mărturie despre el, chiar şi prin semne şi minuni. El însuşi o călăuzeşte cu prezenţa sa. Arhanghelii sunt un semn şi un dar prin care Tatăl îi însoţeşte pe fiii săi în misiunea lor de mărturisitori asemenea lui Mihail, de vestitori după cum a făcut și Gabriel, și de slujitori ai carităţii după exemplul lui Rafael.

Sărbătoarea celor trei arhangheli nu este numai o reamintire a rolului lor ca și mesageri ai lui Dumnezeu ci și a noastră de asemenea ca mesageri și misionari al veștii cele bune și a mesajului Împărăției și a mântuirii sale. Suntem cu toți chemați să ducem această veste bună a mântuirii lui Dumnezeu și a împărăției celorlalți, după cum a făcut și el.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?