29 septembrie – Ss Mihail, Gabriel și Rafael, arhangheli – 2

In 1,47-51

Astăzi, Biserica sărbătorește trei mari sfinți, trei mari îngeri, îngeri pe care adesea îi numim și arhangheli, adică pe Mihail, Gabriel și Rafael.

Primul dintre ei este arhanghelul Mihail, al cărui nume, tradus înseamnă Cine e ca Dumnezeu? Iar singurul și cel mai important episod în care el este implicat activ și în care este menționat este cel în care el a dus lupta cu Lucifer, pentru a-l alunga din cer, în iad, din cauza răzvrătirii împotriva lui Dumnezeu.

Al doilea arhanghel pe care îl sărbătorim este Gabriel al cărui nume, tradus, înseamnă Dumnezeu și-a arătat, el însuși, măreția. Gabriel a fost îngerul care l-a anunțat pe Zaharia de nașterea lui Ioan și pe Maria de a lui Isus. Iar ultimul înger pe care îl sărbătorim este Rafael, al cărui nume înseamnă Dumnezeu vindecă. El este unul din cei trei îngeri care sunt menționați pe nume în sfânta Scriptură și unul din cei șapte care stau în fața tronului lui Dumnezeu. De puterea lui vindecătoare știm din Cartea lui Tobit, în care el însuși a fost paznicul și a călătorit alături de Tobit, pentru ca la final să îl vindece de orbire pe tatăl acestuia.

Această sărbătoare de astăzi, a acestor trei mari sfinți ar trebui să ne încurajeze și mai tare în a ne ruga lor, în a le cere să ne protejeze, să ducă rugăciunile noastre lui Dumnezeu, iar arhanghelului Rafael să ne obțină vindecarea atât a truplui cât mai ales a sufletului atunci când acestea au mai mare nevoie.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}