2 octombrie – Ss. Îngeri Păzitori – 1

Mt 18,1-5.10

Imagini pentru guardian angelsTermenul de îngeri păzitori se referă la credința conform căreia fiecare suflet are un înger păzitor care este mereu gata să ghideze sufletul omului prin viață, și de a-l ajuta să ajungă la Dumnezeu.

Conceptul că fiecare suflet are un înger păzitor personal este de asemenea un concept vechi și lung acceptat de Biserică cu toate că Biserica nu a definit niciodată ca articol de credință faptul că Dumnezeu oferă fiecărei ființe umane un înger păzitor. În textul evangheliei de astăzi, Isus spune: Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul dintre aceştia mai mici, căci vă spun că îngerii lor în ceruri privesc mereu faţa Tatălui meu care este în ceruri!

Prezența îngerilor păzitor este o dovadă vie a iubirii și a providenței divine. A faptului că Dumnezeu nu abandonează omul în mâinile a  ceea ce noi numim soartă, pe nici una din creaturile sale. Prin esența și providența sa el este prezent pretutindeni, nici o săgeată nu cade pe pământ sau vrun fir de păr, fără acordul lui.

Ce putem noi face pentru a conștientiza prezența și ajutorul propriilor noștri îngeri păzitori? Cu siguranță că ei merită rugăciunile și mulțumirile noastre, luând în considerare tot ceea ce au făcut pentru a ne proteja indiferent că noi ne dăm seama de asta sau nu. Teologul Origene a scris în cel de-al treilea secol că Fiecare om are doi îngeri ce îl însoțesc mereu, unul al dreptății și celălalt al vicleniei. Îngerul dreptății este păzitorul nostru.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?