Miercuri din săptămâna a 31-a de peste an – 1

Lc 14,25-33

Imagini pentru Jesus and crowdÎn pasajul evangheliei de astăzi, în momentul în care o mare mulțime îl urma pe Isus, El simte că cerințele discipolilor nu sunt îndeplinite. Așa că îl auzim spunând două parabole, invitându-ne să ne luă crucile și să îl urmăm. Sfântul Luca se referă aici la o urmare foarte apropiată, sau altfel spus la o urmare la propriu a lui Isus, în suferință și moarte. Însă din aceste trei parabole învățăm trei cerințe mari a uceniciei, a urmării lui Isus.

Mai întâi trebuie să ne stabili prioritățile. Prin acest pasaj evanghelic învățăm că o mare mulțime călătorea cu Isus însă aveau multe alte priorități și motive. Prin urmare, noi trebuie să ne stabilim  propriile priorități și să nu permitem lucrurilor să stea în calea a ceea ce noi am putea considera important.

A doua cerință trebuie să socotim costul.  Pentru a putea  fi în stare să trăim o viață plină și fericită trebuie să fim capabili să socotim costul în aproape toate zonele din viața noastră.

A treia cerință, trebuie să plătim prețul. Isus a spus discipolilor săi: Trebuie să îți iei crucea și să mă urmezi. Ce sa întâmplat cu cei doisprezece apostoli? Aproape toți au plătit prețul.

Aceasta înseamnă că creștinismul nu este o religie de Duminică. Este o continuă foame după Dumnezeu dusă până la moarte dacă va fi nevoie. Ne zdruncină fundația, ne înăbușe prioritățile, sapă o groapă între noi și prieteni și familia noastră, ne face străini în această lume iar oameni strigă: săriți de pe fix!

Să reflectăm asupra acestor cuvinte: o religie ce nu dă nimic, ce nu costă nimic și care nu suferă deloc, nu valorează nimic.

Alte opțiuni:01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?