Search
Close this search box.

10 noiembrie – Sfântul Leon cel Mare, pp. înv. – 1

Sir 39,6-11

Ps 36

Mt 16,13-19

Astăzi Biserica îl comemorează pe marele papă Leon, care a trăit în secolul patru după Cristos. Papa Leon cel Mare a trăit în timpul unor vremuri dure pentru Biserică, lovită din interior de diviziile cauzate de erezii și învățături false, învățături care au atras mulți oameni într-o stare de neînțelegere și rebeliune împotriva Bisericii. Iar din exterior, au existat mari probleme, din cauza haosului acelor ani, haos creat de căderea imperiului Roman și a autorității sale în provinciile vestice ale Imperiului.

Imagini pentru Leon the great popePapa Leon cel a mare a contribuit enorm la legarea diviziunilor și la reunirea ruperilor din interiorul Bisericii. Iar prin munca și scrierile sale, papa Leon a reușit să câștige foarte multe suflete la Domnul. Însă influența sa cea mai mare a avut-o în menținerea unității Bisericii.

A condus credincioșii prin acele timpuri dificile, dar mai ales în privința unei ocazii anume, a curajului cu care l-a înfruntat pe regele hunilor Atilla, care ajunsese la porțile Romei.

Ceea ce a făcut papa Leon cel Mare în viața sa ar trebui să devină o sursă de inspirație pentru noi toți, adică de a ne trăi viețile așa cum trebuie, în conformitate cu credința noastră, și de a ne dărui pe noi înșine cu totul lui, lui Dumnezeu. Vor exista obstacole și încercări, însă trebuie să realizăm că toate acestea sunt parte a faptlui de a fi creștin, de a trăi în conformitate cu căile lui Dumnezeu, și că nu va fi niciodată în conformitate cu ceea ce așteaptă lumea de la noi.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?