Search
Close this search box.

10 noiembrie – Sfântul Leon cel Mare, pp. înv. – 2

Mt 16,13-19

În textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, îl vom asculta pe sfântul apostol Petru cum face mărturisirea sa de credință față de Cristos, în momentul în care îi spune lui Isus, că Tu ești Cristos, Fiul Dumnezeului celui Viu! Moment în care Petru a dat dovadă că el este piatra principală pe care Cristos va începe să își construiască Biserica. Într-un cuvânt că este mare.

Tot la fel s-a întâmplat și cu sfântul papă Leon cel Mare pe care îl comemorăm astăzi. Papă care s-a făcut remarcat mai ales prin vestirea cuvântului, ale cărui predici sunt de o Imagini pentru pope leo the greatmare bogăție doctrinară dar și pentru faptul că a at dovadă că este un adevărat păstor, păstor care s-a pus împotriva erezilor vremii, care a știut să definească persoana lui Cristos, Cristos om și Dumnezeu, și nu doar una din ele, ci ambele. Definiție care a și fost adoptată mai târziu la Conciliu din Caldeon.

Un alt lucru prin care s-a făcut remarcat a fost prin stilul său concis și bine ritmat ce se găsește în multe dintre rugăciunile liturgice ce sunt cuprinse în culegerile oficiale, sau sacramentalii, după cum mai sunt numite. Și nu în ultimul rând prin intervențiile sale salvatoare, a orașului Roma, din fața hunilor și a vandalilor.

Ce anume trebuie noi să ne însușim astăzi de la acest sfânt papă este tocmai acest curaj al său, curajul de a ne mărturisi credința, mai ales în acele momente grele, în care credința noastră este pusă la încercare.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?